Amit tudni kell a fogfehérítésről

Miért válaszd a Diamond Fogfehérítést?

Egy felmérés szerint a mosolyodat, fogaid ápoltságát az elsők között nézik meg a nők és férfiak egyaránt. Egy fehér, egészséges, tiszta fog nem csak másoknak lesz szembetűnő, hanem neked is önbizalmat ad. A fog a férfiak és nők számára egy igazi kincs, érdemes hát törődni vele. Add meg neki azt a plusz gondoskodást, amitől olyan erős, egészséges és ragyogó lehet, hogy mindenki téged irigyel majd! 

Biztonságos, Hatásos

Büszkén mondhatjuk, hogy termékeink rendelkeznek CPNP regisztrációval, biztonsági értékeléssel, valamint termékinformációs dokumentációval. 

Tapasztalataink szerint és a vásárlói visszajelzések alapján mindkét fehérítési eljárásunkkal akár már az első használatot követően látható változást lehet elérni. 

A fogak elszíneződésének okai

A fogaink elszíneződésének okai többnyire életmóddunkkal és szokásainkkal kapcsolatos tényezőkre vezethetők vissza. Fogaink elszíneződéséért nagymértékben felelős a nem megfelelő technikával végzett fogmosás, a hiányos szájhigiénia, a különböző elszíneződést okozó élelmiszerek és italok fogyasztása, a bakteriális fertőzéssel járó fog- és ínybetegségek, valamint a dohányzás, amely számos egyéb fogászati probléma kialakulásához is vezethet.

 

A fogak természetes színe

A fogak látható színét számos egymással összefüggő tényező adja. A fogak színe folyamatosan változik a korunk előrehaladtával, fiatalabb korban a zománc felsőbb rétegei kevésbé károsodottak, azonban idővel lekopnak a felsőbb rétegek, nő a fogak áttetszősége, egyre láthatóbbá válik a dentin színe, és telítettebbé válik a fog. Ezért az idősebbek fogai telítettebbek, ezáltal kevésbé világosak, ugyanis az öregedéssel lecsökken a zománc természetes vastagsága.

Az emberek fogainak színe genetikailag eltérő, így egyes esetekben csupán komoly károsítás eredményeként lehetséges a fogak fehérítése. A piacon található fogfehérítők értékesítése és használata során szükséges szem előtt tartani azt, hogy az adott termék a fogakat milyen mértékben károsítja, azaz milyen anyagokat használnak a fogak fehérítése érdekében.

Érdemes feltenni magunkban a kérdést:  „Megéri fogainkat károsítás árán is fehéríteni?"

Termékeink összetétele gondos odafigyeléssel ellenőrzött összetevőkből áll, amelyek elősegítik a fehérebb fogakat a szájhigiénia számos előnyével.

Termékeinkről részletesebb információt az alábbi linkekre kattintva találsz: 
Diamond KIT
Diamond Coco 

 

Külső elszíneződést okozó tényezők

gondolkodó lány
A fogelszíneződés a tej- és maradófogak zománcának és dentinének elváltozása, amely kialakulhat a fogak fejlődése alatt, illetve előtörésük után.

A külső elszíneződést általában olyan színező anyagok okoznak, melyek a fog szerkezetének külső felszínén találhatóak, az oka minden esetben a nem megfelelő szájhigiénia és a fogak felszínére káros anyagok túlzott bevitele.

Termékeink a külső elszíneződés ellen hatásosak, különösen az egyes ételek, italok dohányzás, baktériumok, fém ionokat tartalmazó készítmények és a gyógyszerek okozta elszíneződések ellen.

A kívánt fogfehéredés a felsorolt esetekben biztosan nem marad el.

Az alábbi három esetben ajánljuk termékeink használatát:

  • A fog felszínéhez kapcsoló anyagokkal szemben, amelyek színe megegyezik az okozott elszíneződés árnyalatával. Ilyenek például a tea, kávé, vörösbor, kromogén baktériumok, fémek és egyéb színezőanyagokat tartalmazó ételek és italok.

  • Olyan anyagok, melyek a fog felszínéhez kapcsolódva változtatják meg a fogaink színét, Ilyen például a cukor mely megtapad és idővel elsötétedik.

  • Olyan színtelen anyagok melyek kötődnek a foghoz, és kémiai reakciók során okoznak színváltozást. Ilyenek például a szénhidrátban gazdag ételek (banán, burgonya), ónfluorid és klórhexidin.